03323511700 destek@safasaglik.com

Popüler Yazılar

Kategoriler

Sosyal Medya

Etiketler

Sünnet Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Sünnet Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Sünnet öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmesi gereken çeşitli detaylar bulunuyor. Bunlara sırası ile değineceğimiz gibi, ayrıca sünnet operasyonunun nasıl olacağına da değineceğiz. Bu sayede çocuklarınızın her hangi bir sorun yaşamadan sünnet olmalarını sağlayacaksınız. Yine sünnet aşamasında, sonrasında çok fazla ağrılı bir süreç geçirmeden rahatlıkla günlük rutin yaşantısına devam ederken, sünnet yaralarının iyileşmesini de sağlamış olacaksınız. Bunlar genel olarak ailelerin görevi olduğu için, ailelerin dikkat etmesi gerekenler olarak sıralamak daha doğru olacaktır. 

Sünnet Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Sünnet öncesinde çocuklara, sürecin nasıl olduğunu anlatmanız gerekiyor. Elbette ki sünnet yapılacak merkezin ayarlanması, sünnet yapılacak günün belirlenmesi, doktorun telkinlerine uyulması ve buna göre hazırlıklar yapılması gerekmektedir. Bunlar bilinen işlemler olduğu gibi, çocuklarında sünnet öncesinde psikolojik olarak zarar görmemesi adına, hazırlanması gerekmektedir. İşte bu hazırlıklarda en önemli detayların başında, çocuğa yapılacak olan sünnetin eksiksiz bir şekilde anlatılması ve bu işlemin aslında kötü değil, sağlığı için gerekli olduğunun anlatılması gerekiyor. 

Çünkü sünnet olunmazsa eğer, penis enfeksiyonları daha fazla olacaktır. Özellikle idrar sonrası kalıntılar deri içinde kalacağı için, her zaman bir rahatsızlık olacaktır. Üstelik daha çabuk kirlenecek ve temizlemesi ise daha zor olacaktır. Ancak sünnet yapılması durumunda bu gibi sorunlar kalmayacaktır. 

Sünnet Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncesindeki süreçler tamamlandığına göre artık sünnet günü geldi demektir. Hastaneye giderken çocuğun giyinmesinde her hangi bir sorun yok. Ama sünnet ameliyatı sonrasında çocuğun penisinin korunması gerektiği için, özel olarak üretilmiş olan sünnet gömleği almalısınız. Böylelikle hem pantolon giyme zorunluluğu olmayacak, hem de oldukça bol olan bu gömlek sayesinde kendini de koruyabilecek. 

Bunun yanı sıra, sünnet sonrasında ilk birkaç gün temizlik zor olacağı için, banyo yapması da iyi olacaktır. Sünnet sırasında hem cerrah, hem hemşire ve hem de psikolojik destek veren uzman olacağı için, sünnet sırasında mümkün mertebe çocuğun psikolojik durumunun iyi tutulması gerekecektir. Çocuğunuzun sevdiği oyuncakları yanınıza almanızda iyi olacaktır. 

Sünnet sırasında hastaneye giderken yine çocuğun yaş durumuna göre bebek bezi, ekstra temiz çamaşırlar almanız iyi olacaktır. 

Sünnet Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Sünnet işleminin tamamlanmasının ardından artık dikkat edilmesi gereken döneme gelmiş bulunuyor. Öncelikle ilk birkaç gün, özellikle ilk iki gün belirli ağrılar olabilir. Bunlar endişe edilecek durumlar olmadığı gibi, penisin hareketlerinden dolayı, dikişlerin gerilmesi sonucunda ağrılar olabilir. Doktorun vermiş olduğu solüsyon ve kremlere göre bu ağrılar en aza indirilecektir. Pansuman öncesinde ve sonrasında bunların uygulanması gerektiği için, pansuman yaptıracağınız kişilerinde bunlara dikkat etmesini sağlayabilirsiniz. 

Sünnetin iyileşme süreci ortalama iki haftadır. Bu iki haftalık süreçte, çocuğun daha az hareket etmesini sağlamanız gerekecektir. Yani hareketlerini kısıtlamaktan ziyade, daha dikkatli olmasını sağlamalısınız. Zaten ilk birkaç gün dinleneceği için, günlük rutinlerine başladığında belirli bir süre dikkatli olmasını sağlamalısınız.