03323511700 destek@safasaglik.com

Popüler Yazılar

Kategoriler

Sosyal Medya

Etiketler

Sünnet İyileşmesi Kaç Gün Sürer?

Sünnet İyileşmesi Kaç Gün Sürer?

Sünnet dinimizce erkek çocuklarına yapılması gereken farz kabul edilen operasyonlar arasında yer almaktadır. Öncelikle sünnetin neden yapıldığını bilmek ve çocuklarımıza da bunun neden yapıldığını anlatmak gerekmektedir. Böylelikle çocuk yapılacak olan işlemin neden gerekli olduğunu bilecek, nasıl yapılacağı hakkında fikir sahibi olacaktır. Eskiye nazaran artık acısız olarak yapılan sünnet kesimi, çocuklarında rahat etmesini sağlamaktadır. Yine de sünnet sonrasında ilk iki gün çeşitli ağrılar olabileceği gibi, pansumanlarda ufak acılar ve dikiş patlaması durumunda yeniden dikiş atılması gerekebilir. 

Ancak dikiş patlaması öyle kolay kolay olacak bir durum değildir. Kısacası sünnet sonrası ilk iki hafta iyileşme süreci olduğu için, bu sürede dikkat olmak gerekmektedir. Daha az hareket etmek, ilk birkaç gün dinlenmek ve sonrasında iyileşme sürecinin daha sakin geçmesini sağlamak gerekiyor. 

Çocuklara Sünnet Nasıl Anlatılmalıdır?

Tamamen doğru ve eksiksiz bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Şunu da belirtelim ki, "erkek olmak" gibi terimler kullanmaktan da kaçınmalısınız. Çünkü erkek bir çocuğa yapılan bu operasyon, daha sağlıklı olması için yapılmaktadır. Öncelikle sünnetin sağlık için yapıldığının bilinmesi gerekiyor. Bunu çocuğunuza da söylemeniz ve çeşitli enfeksiyon, kirlilik, peniste idrar kalıntılarının kalmaması için sünnet olması gerektiğini çocuğunuzun da bilmesi gerekiyor.

Yine sünnet olacak çocuğa çok ağır şakalarda yapılmaması gerekiyor. Yapılan bu şakalar ne yazık ki hem sünnet sırasında, hem de sünnetten sonra hayatını etkileyebiliyor. Bu nedenle sünnet çocuğunun sorun yaşamaması için doğru ve aşırıya kaçmadan olacakları anlatmanız gerekmektedir.  

Cerrahi Sünnet İyileşmesi Kaç Gün Sürer?

Gerek klipsi sünnet operasyonunda ve gerekse de cerrahi sünnet operasyonunda sünnet iyileşme süreci ortalama 2 haftadır. Olası komplikasyonlara göre bu süre 3-4 haftaya uzayabilir. Ağrı ve acı durumları ise ilk birkaç gün sürer ve sonrasında her hangi bir ağrı olmadan, normal rutine döner. Ancak pansuman süreci 10 gün kadar devam edeceği için ve dikişlerin ise dökülmesi yine 15 gün kadar süreceğinden dolayı, bu süreç içerisinde oldukça dikkatli olunması gerekmektedir.

Mümkün mertebe sakin hareket etmek, ilk birkaç gün dinlenmek ve sonrasında günlük rutinlere devam etmek mümkündür. Elbette ki dikkatli bir şekilde penisin korunmaya devam ederek çocuğun gözetimli olarak kontrol edilmesi de gerekmektedir. Böylelikle birkaç hafta içerisinde tüm operasyon iyileşmiş olacak ve günlük rutinlere çocuğunuz kaldığı yerden devam edecektir. 

Sünnet yarasına ne iyi gelir?

Sünnet operasyonundan sonra doktorunuz cerrahi işlem durumuna göre çeşitli solüsyonlar ve kremler verir. Bunları kullanmanız yeterli olacağı gibi, dikişlere yapılan pansuman nedeniyle birkaç günlük yara döneminde pansumana deri yapışabilir. Bu nedenle pansuman değişimini uzmanların yapması gerekmektedir.

Herhangi bir krem sürülmese dahi sünnet yaraları kendiliğinden 2 hafta içerisinde iyileşir. Burada kullanılan solüsyonlar, çeşitli enfeksiyonları kapmaması ve daha rahat bir iyileşme süreci geçirmesi içindir. 

Sünnet Ücreti Ne Kadar?

En çok merak edilenlerin başında ise sünnet fiyatlarının ne kadar olduğu geliyor. Sünnet yapılacak kliniklere göre değişiklik gösterecektir. Yine toplu sünnet törenlerinde bu işlemler daha ucuza yapılmaktadır. Ancak normal şartlarda ise 700 TL ile alınacak hizmetlere göre 7.000 TL'ye kadar fiyatlar değişiklik gösterecektir.