03323511700 destek@safasaglik.com

Popüler Yazılar

Kategoriler

Sosyal Medya

Etiketler

Sünnet Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Sünnet Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Sünnet ameliyatı yaptıran çocukların ilk birkaç gün çeşitli nedenlerle ağrıları olacaktır. Sonrasında ise ağrı olmayacağı gibi, oluşan çeşitli yaralar kabuk bağlayacak ve bu kabuklar ile birlikte ayrıca dikişlerde kendi kendine yok olmaya başlayacaktır. Tüm bu süreç ortalama da 2 haftayı bulmaktadır. Bazı olası komplikasyon durumlarında ise süre bir iki hafta uzayabilir. Ama bu durumlar genelde dikiş patlaması nedeniyle olmaktadır. Cerrahi sünnet operasyonu en fazla tercih edilen yöntemler arasında yer aldığı için, oluşabilecek ağrılarında buna göre olacağını bilmelisiniz. 

Klipsli sünnet yönteminde de ağrı olduğu gibi, aradaki en önemli farkın dikişli ve dikişsiz olduğunu söyleyebiliriz. Diğer tüm süreç her iki sünnet operasyonunda da aynıdır. Bu nedenle sünnet işleminde öncesi ve sonrası hakkında detaylı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz. 

Sünnet Yararlı Mı Zararlı Mı?

Öncelikle sünnetin yararlarına bakmamız gerekiyor. Bunun içinde sünnet olmayanların ne gibi sorunlar ile karşılaştıklarını incelememiz gerekiyor. Penis ucundaki etin, penis başını koruduğu düşünülse de, aslında sünnetli kişilerde her hangi bir sorun yaşamıyor. Sünnetsiz kişilerde ciddi penis enfeksiyon sorunları olurken, sünnet olanlarda bu durumlar olmuyor.

Yine sünnetsiz olanlarda idrar sonrası kalıntılar çeşitli hastalıklara neden olurken, sünnet olanlarda bu durumlar görünmüyor. Öte yandan temizliğinin de sünnetli olanlarda daha kolay olduğunu düşünürsek eğer, sünnet yaptırmanın çok daha iyi olduğunu görebiliyoruz.

Ayrıca yapılan araştırmalara göre sünnet yaptırmak daha faydalı olurken, cinsel haz durumlarında ise her hangi bir kayıp söz konusu değil. Yani sünnet yaptırmak her açıdan avantaj sağlıyor.

Sünnet Sonrası Pipi Ne Zaman Normale Döner?

Yenidoğan bebeklerde sünnet daha kolay olurken, ilerleyen yaşlarda ise çocuk birkaç gün ağrı duyabilir. Öncelikle 2 ve 4 yaş arasındaki çocuklara sünnet yapılması tavsiye edilmiyor. Yani 2 yaş altında veya 4 yaş üstünde çocuklara sünnet yapılması daha iyi olacaktır. Çocukların aklı başında olması durumunda sadece birkaç günlük ağrı sonrasında normal rutinlerine dönebilirler. Elbette ki daha dikkatli olunması gerekecektir. Genel olarak 2 haftalık süreçte sünnet yaralarının tamamı iyileştiği için, bu 2 haftayı daha sakin geçirmek gerekiyor.

Sünnet operasyonu sırasında yapılan dikişler kendiliğinden düştüğü gibi, oluşan yaralarda kabuk bağlayarak, 2 hafta içinde iyileşecektir. Sünnet sonrasında birkaç gün yine penis ucunda hafif şişlik olabilir ve bunlar endişe edilecek durumlardan değildir. Endişe edilecek durum sadece dikişlerin patlaması nedeniyle olur. Bu durumda yeniden dikiş atılması gerekebilir. 

Sünnet Sonrası Kaç Gün Pansuman Yapılır?

Sünnet sonrasında doktor tarafından yapılan ilk pansuman, en fazla 2 gün içerisinde çıkarılması gerekmektedir. İki gün sonrasında ise kanama olmaması durumunda yeniden pansuman yapılmaya gerek yoktur. Sünnet operasyonu sonrasında günde birkaç kez doktorun vermiş olduğu krem penis başına ve dikiş bölgesine sürülür. Böylelikle yaraların iyileşmesi hızlanır ve ağrılarda daha az olur. 

Yara bakımının oldukça iyi ve titiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu sayede hem her hangi bir sıkıntı olmayacak, hem de rutin bir şekilde penis iyileşerek, iki hafta içerisinde peniste sorun kalmayarak, normale dönecektir.